A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény érdekében.

ÁSZF

 

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat

(továbbiakban ÁSZF)


1. A Szerződési Feltételek alapfogalmai


1.1 Szolgáltató adatai

Név: Media-Press ’91 Kft.
Cím: 2800 Tatabánya, Vértanúk tere 2/a
Tel.: +36 34 510 590, +36 34 510 592
Fax: +36 34 510 495
E-mail: info@media-press.hu
Cégjegyzék-szám: 11-09-009080
Cégbíróság: Komárom-Esztergom megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adószám: 12956623-2-11
Bankszámlaszám: 10103623-48576700-01004000
Csomagküldési engedély-szám: C/003427


1.2 A Vásárló

Vásárló az a természetes személy, aki a webáruház szolgáltatását igénybe veszi, azaz a webáruház internetes felületén keresztül árut és/vagy szolgáltatást rendel meg.


1.3 A Szállító

A megrendeléseket a Szolgáltató által megbízott szállítmányozó futárszolgálat vagy a Szolgáltató saját gépjárművezetője szállítja ki.

 

2. Webáruház Szerződési Feltételek célja

A Szolgáltató azért adta ki a jelen ÁSZF-et, hogy ebben szabályozza és ismertesse a naptárshop.hu webáruház szolgáltatásával kapcsolatos igénybevételi feltételeket, a Szolgáltató és Vásárló jogait, kötelezettségeit, és egyéb kapcsolódó tényezőket. Az ÁSZF által nem szabályozott kérdésekben a webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és előírások, valamint a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadóak.


2.1 Az ÁSZF közzététele

Az ÁSZF Vásárló által történő elfogadása a webáruház szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha a Vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz árut vagy szolgáltatást megrendel.


2.2 Az ÁSZF hatálya

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg a szolgáltató a webáruház szolgáltatást biztosítja.
 

3. A Webáruház-szolgáltatás

 A webáruház szolgáltatás a Vásárló részére az alábbi feltételek szerint történik:
 

A Szolgáltató által üzemeltetett naptárshop.hu webáruház elérhető mind belföldről, mind pedig külföldről. A Szolgáltató külföldi szállítást is vállal, ám ezt a megrendeléskor a Vásárlónak megjegyzésben jeleznie kell, hiszen a rendszer felületén keresztül nem megoldható a külföldi cím megadása. Külföldi szállítás esetén a Vásárló állja a szállítási díj teljes részét.

 

4. A Webáruház Szerződés létrejötte és módosítása


4.1. Regisztráció

A naptárshop.hu oldalon található Belépés/Regisztráció menüpont alatt kerülhet sor regisztrációra. A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért vagy problémáért semmilyen felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha a Vásárló jelszavát elfelejti, vagy illetéktelenek számára bármely, nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.


4.2 Általános jellemzők

A Szolgáltató és a Vásárló közötti Szerződés a naptárshop.hu oldalon történő megrendeléssel, illetve jelen ÁSZF elfogadásával jön létre. A Szerződés nyelve magyar.  A naptárshop.hu oldalon való vásárlás feltétele a szállítási és számlázási adatok, továbbá elérhetőségek megadása. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.


4.3 Megrendelés módosítása, törlése

Megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető. A megrendelés visszavonását a Vásárló a naptárshop.hu oldal kapcsolat menüpontjában megadott elektronikus levelezési címen illetve telefonos hívószámon teheti meg. A megrendelés visszavonása csak a futárszolgálat részére történő átadás előtt lehetséges.


4.4 Fizetési feltételek

A Vásárló a vásárolt áruk  és szolgáltatások ellenértékét több módon is kiegyenlítheti:

 • Fizetés átvételkor (utánvét – készpénzes fizetés a szállítónak)
 • Előre fizetés átutalással (banki átutalás a Szolgáltató által kiállított előlegbekérő számla alapján, 5% kedvezmény a vásárlás végösszegéből)
 • Előre fizetés PayPal-en keresztül (Elektronikus átutalás a PayPal rendszeren keresztül, 5% kedvezmény)

A Vásárló a termék átvételével egy időben számlát kap a Szolgáltatótól. A Vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja.
 

Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló fenntarthatja, vagy elállhat vásárlási szándékától.


4.5 Szállítási módok

Futárszolgálatos szállítás utánvéttel

A szállítás díja a megrendelés folyamán kerül kiszámolásra a rendelés súlyától és értékétől függően. A szállítási díjat a vásárlás befejezése előtt a naptárshop.hu oldala kijelzi a Vásárló számára. A Vásárló utánvétes fizetés esetében a Szállítónak fizeti ki a megrendelés teljes bruttó összegét a szállítási díjjal együtt a megrendelt termékek átvételekor.

Személyes átvétel a Szolgáltató telephelyén

A Vásárlónak módjában áll a megrendelt terméket a Szolgáltató telephelyén (2800 Tatabánya, Vértanúk tere 2/A) hétköznapokon 8 és 16 óra között átvenni. Ebben az esetben a Vásárló készpénzben fizetheti ki a megrendelés összértékét, vagy előre fizetéssel rendezi megrendelését.


4.6 Sikertelen kézbesítés

Általános kiszállítási határidőnél a szállító cég kettő alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést a szolgáltató érvénytelennek nyilvánítja és törli.

 

5. A Vásárló jogai és kötelezettségei

A Vásárlónak miután a csomagot átvette 8 munkanapig jogában áll a megrendelt terméket a Szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet, a távollevők között kötött szerződésekről értelmében a visszaküldés költségei a Vásárlót terhelik. A csomag visszaküldés csak a cég székhelyére lehetséges: Media-Press ’91 Kft., 2800 Tatabánya, Vértanúk tere 2/A. A vitás esetek elkerülése végett a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról a Szolgáltató fényképet készíthet. A Szolgáltató köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a vásárlónak.

 

6. Adatvédelem, adatbiztonság


6.1 Adatvédelmi Nyilatkozat

A naptárshop.hu aloldalai bármiféle adat megadása nélkül látogathatóak. Bizonyos szolgáltatások, pl. online vásárlás esetében az oldal teljes körű igénybevételéhez szükséges a látogatók bizonyos személyes adatainak megadása. A megrendeléshez szükséges adatfelvétel során a Szolgáltató a következő adatokat rögzíti a Vásárlókról:


A Vásárló azonosításához szükséges adatok:

 • Felhasználónév
 • Elektronikus levelezési cím
 • Vezetéknév
 • Keresztnév
 • Utca, házszám
 • Város
 • Irányítószám
 • Elérhetőségi telefonszám


Választhatóan megadható adatok:

 • Cégnév
 • Ország
 • Fax
 • Hírlevél feliratkozás


A Szolgáltató a Vásárló által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a Szerződés teljesítése és a Szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Szolgáltató a Vásárló adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a Szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Szolgáltató az Ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el. Abban az esetben, ha a Vásárló feliratkozik a Szolgáltató hírlevelére, a Szolgáltató felhasználhatja a Vásárló Elektronikus levelezési címét promóciós célra. A hírlevél szolgáltatást a Vásárló bármikor, indoklás nélkül lemondhatja.


A megrendelések kiszállítása érdekében a szolgáltató a következő adatokat bocsátja a szállító cég, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére:

 • Megrendelő neve
 • A teljes Szállítási cím
 • Egyéb közlendő (lehetséges átvételi időpontok)
 • A megrendelés összege szállítási díjjal együtt (utánvétes megrendelés esetén)
 • Megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége.
A szállító, illetve megbízottja az adatokat szigorúan bizalmasan kezeli.


6.2 Személyes adatok módosítása

Megadott személyes adatait a vásárló a Belépést követően az Adataim és rendeléseim menüpont alatt bármikor megváltoztathatja. Vásárló adatainak törlését az elérhetőség oldalon megadott elektronikus levelezési címen illetve telefonon kérheti.

 

7. Egyebek


7.1. Biztonság

Webáruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit.

A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.


7.2. Felelősség kizárása

Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.


Az oldalon feltüntetett leírások és képek csupán tájékoztató jellegűek. A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatok a valóságnak megfeleljenek. Az esetleges elírásokért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal.


7.3. Szerzői jogok

A weboldalon található összes adat, leírás, tájékoztató szöveg, kép, valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete, funkcióinak megvalósítási módja, az ezen oldalakon látható formában a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után.


7.5. Jogviták

Szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, Szerződő Felek a Szolgáltató székhelye szerinti bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.


7.6. Egyéb

Munkatársaink mindent megtesznek, hogy a valóságnak megfelelő képet és leírást helyezzenek el az oldalon. Egyes típusok esetében előfordulhat, hogy a képen látható, illetve a valós termék eltér egymástól, melyért felelősséget nem tudunk vállalni. Fentiekre tekintettel kérjük minden tisztelt ügyfelünket, hogy szíveskedjenek az illusztrációként feltüntetett képet, illetve az árat egyeztetni a rendelt termék adataival, esetlegesen felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal.